09 junio 2007

Els Bunyols de Carabassa són un aliment típic valencià, el que a causa de la idiosincràsia del nostre poble només es menja la primera vintena del mes de març.
Recepta:
Els Bunyols de Carabassa es fan amb la mateixa recepta que els churros madrilenys, llevat que se'ls pot ficar un poquiu mes de llevaura i que nosaltres els fregim en l'oli de l'any anterior.
El dia 1 de març es fa una pasta espessa amb aigua i farina a la que se li afegeix un poc de llevaura i sal. Es deixa dues hores. Al mateix temps es pot posar a escalfar en una paella gran i fonda uns cinquanta litres d'oli barat recuperat el dia de sant Josep de les darreres falles. Es tindrà prèviament preparada una dona gruixuda i sudorosa per a fer els xurros ...esto, bunyols.
La dona obrarà de la següent manera: Agafarà una petita quantitat de pasta en la mà i tancant el puny la farà sortir a pressió posant la mà damunt la paella. En eixe mateix moment i en un sol gest li té que clavar el pulgar en una ungla llarga i maquillada mentre obre el puny i despega els dits sacudint-los per tal de fer caure dins la paella el bunyol ja fet amb el seu forat i tot. Quant un numero suficient de bunyols s'han incorporat per aquest sistema en l'oli fumant s'els dona la volta amb una escumadora i es trauen en quant estan negres per fora. Això si, procurant que l'interior del bunyol estiga pastós i sense coure. finalment es fiquen amb l'ajuda de unes pinces en una borsa de paper i es fa com que se afegeix sucre.
El primers bunyols no eixen massa bé per que les condicions no són encara ideals. No cal preocupar-se, la calor de la paella fumant ajudarà a que s'incorpori prou matèria orgànica en la massa donant-lis així als bunyols el autèntic gust valencià.

Nota: per a que es pugen anomenar autèntics bunyols de carabassa valencians cal tindre a la vista del públic dos o tres carabasses grans ben rodones.

12 comentarios:

Zooma dijo...

glups!!!!
I no seran de color taronja per dintre, per a completar els tòpics?

b7ts

huelladeperro dijo...

a vegades si; crec que li afegeixen "colorante alimentario"

Ana dijo...

Ricos!!
Boníssims!!
Un petó:)

huelladeperro dijo...

¿Pecando de nuevo, árbol?

Antígona dijo...

Trabajé una vez en una buñolería a ritmo de 12 horas al día y desde entonces no puedo ver los buñuelos. Creo, sin embargo, que me estoy perdiendo algo.

¡Un beso!

huelladeperro dijo...

A ver si alguién más dice algo, y luego decidimos...
Humm, qué dilema!

P dijo...

y como podria entender esta receta?? tengo que adivinarme buena parte de las palabras :S y con lo golosona que soy

Anónimo dijo...

Vu que tu est en France, descends au sud de la Loire et appprends l'occitan... Pero te aseguro que no vale la pena. (la receta, que el occitano sí)
Es unna serie de 3 ó 4 recetas valencianas; cuando las tenga todas las traduciré

El can

Col.George Taylor dijo...

Ché per jo uns fartons i horxata!

Anónimo dijo...

Es molt mes segur!

c.e.t.i.n.a. dijo...

Això de la ungla fa una mica de fàstic, pero que collons, las tradicions sòn las tradicions, jo,jo,...

huelladeperro dijo...

Estem millorant la recepta: ara les bunyoleres son sud-americanes sense papers que cobren una misèria i se cabrejen amb tu si demanas els bunyols en valencià...